Halloween in NY

Haloween I New York är bland det värsta jag har sett;) Alla är utklädda och paraden på Park avenue var otrolig.
Amerikanarna är bra på en sak och det är att överdriva men på ett härligt sätt. Vi pratar altså om en parad på 3 timmar med alla möjliga masker och Halloween tåg. Jag kan säga att jag hade stora förväntningar men det här slog allt. Bilderna här nere förklarar saken ;)




Grand Central och Central Park

Jag kommer aldrig att glömma en av mina första dagar i Central Park. Att börja dagen med att ta tåget in till Grand Central Station är obeskrivligt. När du står där och tittar ut över havet av nationaliteter, de stora Amerikanska flaggorna och den klassiska klockan i mitten av stationen är det som taget utifrån en film. I taket är det en bild av stjärntecknena och en trappa ner är det fullt med restauranger, barer också självklart jazz musiker.
I övrigt är stationen full utav små butiker, bagerier också naturligtvis Starbucks!!
Det påminner mig om min första dag i Central park. Vädret var perfekt, 25 grader och det kändes riktigt härligt att äntligen vara i New York. En så stor park, omringad utav gigantiska skyskrapor är något utöver det vanliga. När du går där på gatorna finns det alltid något att titta på. Människor åker rullskridskor, spelar fotboll, baseball, vollyball eller bara ligger på de gigantiska gröna ytorna och har picknick. Jag måste säga att jag bara njöt första gången jag var där. Jag och några kompisar satt där vid en av sjöarna vid en fontän och bara njöt av vädret. Samtidigt tittade vi på konstnärerna som målade, jazz musikerna som spelade och alla barn som åkte runt i klassiska Amerikanska karuseller. Väl påvägen ut ur parken började man sakta höra staden i gen. De tutade gula taxibilarna börjar märkas och bullret kom allt närmare. New York har allt och jag måste säga att det är just de här kontrasterna som gör stade till vad den är. Unik och obeskrivlig.
// Best Regards
Adam

RSS 2.0